Att Förutse Utkomsten på Dejtingsidor

Det finns teorier om möjligheten att förutspå vad som kommer hända i framtiden genom matematiska formler. Ett exempel på detta som många kan ha sett, är filmen pi. Den handlar om en begåvad matematiker som arbetar med en formel som är tänkt att kunna räkna ut vad som kommer att hända i framtiden inom börs-marknaden. Men när han börjar närma sig svaret och lösningen på problemet, visar det sig att han förföljs av religiösa grupper som menar att formeln är ett sätt att kommunicera med gud. Tänk om det verkligen gick att räkna ut framtiden med hjälp av matematiska formler, skulle detta vara begränsat till vissa områden? Och skulle det vara möjligt att ändra framtiden? Finns det då flera olika versioner av vad som kommer att hända?

paranormal dejting

Nätdejting och att beräkna framtiden

Om dessa teorier var verklighet just nu, skulle nog de företag som driver alla dejtingsidor förlora mycket pengar. Medlemmarna skulle hitta sin partner direkt, eftersom de redan vet utkomsten av dejterna. Även om det finns flera olika alternativa framtider(och därmed olika relationer), skulle det vara möjligt att se vilken man helst vill välja. Men skulle själva vetskapen om en framtida kärlek kunna ändra händelseförloppet? Man kan bete sig annorlunda än vad man skulle gjort annars, om man redan vet hur framtiden ser ut. Då kanske resultatet förändras beroende på den vetskap man har när det händer. Det är lätt att fastna i en slags rundgång när man tänker på detta sättet kring paranormala eller ockulta saker. Speciellt när man försöker blanda in vetenskap i resonemanget. Det är så många olika aspekter som är outforskade och som vi inte kan svara på.

Illusioner

Men om vi återgår till exemplet med dejtingsidor, så kanske de skulle kunna behålla alla sina medlemmar om vi tänker på ett annat sätt. För det kanske ändå krävs att man är medlem en viss tid för att hitta den matchning som man önskar. Nätdejting är ett svårt område att förutspå, men somliga tycker att just själva sökandet är den roligaste delen i att hitta kärleken. För dessa personer är dejtingsidor målet, snarare än en transport-sträcka. Det som diskuteras här är ju en potentiell framtid, och ingenting som existerar just nu, i alla fall inte till vår vetskap. Så visst är det skönt att det finns dejtingsidor nu som vi kan använda och ta hjälp av. Det är ju inte enkelt att hitta just den personen som passar tillsammans med en själv.

För att sammanfatta

– Vi kan inte veta säkert hur det skulle påverka oss att kunna se in i framtiden och förutspå vilken partner som passar bäst.

– Den första tanken som dyker upp när man betraktar idén är att det inte längre skulle behövas dejtingsidor. Men om vi tänker närmare på det, så kanske detta ändå är något som skulle vara nödvändigt för att den önskvärda framtiden ska kunna uppfyllas.

– Just nu är det nog bra att vi har tillgång till nätdejting, både för att kunna öva och bli bättre på att träffa nya människor, men även för att själva få en chans att hitta en partner.

– Kärlek är någonting som (just nu) inte går att veta vart den tar oss. Och är inte det en del av charmen? Vi mår ofta som bäst när vi bara låter saker hända, utan att försöka blanda oss i för mycket eller kämpa för att motverka någonting vi upplever som inte önskvärt.

– Vi är genetiskt programmerade till att hitta en partner, och kärlek har sedan urminnes tider varit ett vanligt förekommande ämne i ockulta sammanhang. En frekvent idé är magiska drycker som gör att personen som konsumerar den blir kär i någon annan. Den stora skillnaden nu är att vi lever i en modernare tid, där dessa gamla sagor och historier anpassas efter den nya tekniken. Istället för att ett kärlekspar träffas i skogen, hittar de nu varandra på dejtingsidor.